
18 – 19 Ocak 2023 Tarihlerinde Miami’deyiz!
1970 yılında kurulmuş, Alacak Yönetimi alanında lider olan Uluslararası Ticari Tahsildarlar Derneği‘nin
Pakistan’da borç ve alacak takibi kapsamında ARS Danışmanlık olarak sizlere profesyonel destek sağlıyoruz.
Pakistan’ın başlıca ticaret ortakları AB ülkeleri, ABD, Çin, Afganistan, BAE’dir. Türkiye’nin Pakistan’la ilişkileri yakın dostluk ve kardeşlik anlayışı temelinde şekillenmiştir. Pakistan’ın kuruluşunun ardından, yüksek düzeyli ziyaretlerle dostluk ilişkileri geliştirilirken, iki ülkenin doğal afetler gibi en zor zamanlarında birbirlerine destek olmaları, bu yakın ilişkilerin halklar seviyesinde de tesis edilmesini sağlamıştır.
İki ülke arasındaki ticaret hacmi, ülkeler arasındaki yakın işbirliğine kıyasla yetersiz sayılabilir. 2007 yılında 688 milyon dolar olan toplam ticaret hacmi, 2011 yılında en yüksek seviyesine ulaşarak 1.086 milyar dolar olarak gerçekleşmiş, 2016 yılında ise 610 milyon dolarda kalmıştır. Uzun yıllar Pakistan ile dış ticarette açık veren Türkiye son dönemde ithalat-ihracat dengesinde artıya geçmiştir. Türkiye’nin Pakistan’a ihraç ettiği başlıca ürünler elektrikli cihazlar, inşaat demiri, hijyenik havlu ve bebek bezleri, elektrik transformatörleri, ithal ettiği başlıca ürünlerse pamuklu mensucat, etil alkol, deri ve kösele giyim eşyası ve hazır giyim ürünleridir. (1)
Pakistan’da borç ve alacak takibi sürecinde, borçlunun ana dilinde iletişim kurarız. Çünkü o ülkenin kanunları çerçevesinde süreci ilerletebilmeniz önemlidir. ARS Danışmanlık Çek Cumhuriyeti’ndeki alacaklarınızın tahsilatı ile ilgili yerel çözüm ortağı ile ilerlemektedir. Böylelikle borçlunun anadilinde iletişimi sağlayarak çözümü hızlandırmaktadır.
ARS Danışmanlık olarak sunmakta olduğumuz uluslararası alacak yönetimi hizmetlerimizle alacaklıyı doğru bilgilendirmeyi, açıklık ve güvenilirliği ilke edindik. Nitekim çalışmalarımız “Tahsilat yoksa Masraf yok” anlayışına dayanmaktadır. Böylece hizmet bedeli tahsilat gerçekleştikten sonra müşterilerimizden alınmaktadır. Tüm danışmanlık masrafları başta anlaştığımız komisyona tabii olmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’deki müşterilerimizin risk almalarına gerek yok. Üstelik masraf yapmadan uluslararası alacak yönetim hizmetlerimizden yaralanabilmektedirler.
Pakistan’da borç ve alacak takibi ile ilgili olarak bir sorunla karşılaştığınız takdirde, aklınıza Pakistan’da bir avukatla irtibata geçerek, icra takip davası başlatmak veya icra davası açmak gelebilir. Ticari faaliyetlerden doğan alacakların tahsilini zorlaştıran sorunları üç temel başlık altında toparlamak gerekirse;
ARS Danışmanlık’ın Pakistan kaynaklı alacak takibi ve tahsili dosyalarında uzlaşma yöntemiyle (ARSinkaso) çözüme ulaşan dosya sayısı, güncel dosya sayıları ve başvuru için gereken evrakları öğrenmek ve aşağıdaki konu başlıklarına dair, daha detaylı bilgi alabilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Pakistan’daki:
Müşterim borcunu ödemiyor?
Firmadan alacaklarımı tahsil edemiyorum?
Müşterimin borçlarını ödemesi için neler yapmalıyım?
Müşterimden kalan alacaklarımı tahsil edebilir miyim?
ARS Danışmanlık olarak Pakistan’da geciken alacakların tahsilinde %70 üzerindeki başarı oranımızla Türk ihracatçılarının yanındayız.
Kaynak:
Aşağıdaki arama alanını kullanarak alacaklı olduğunuz ülkedeki süreçler hakkında ayrıntlı bilgi edinebilirsiniz.
1970 yılında kurulmuş, Alacak Yönetimi alanında lider olan Uluslararası Ticari Tahsildarlar Derneği‘nin
Tahsilat eğitimi, vadeli satış sonrası kesilen faturaların vadesinde tahsil edilmesini kolaylaştıran bir
Son gelişmelerden haberdar olmak için haber bültenimize kayıt olabilirsiniz.