YAKIN TAKIP GAZETESİ: KOTO’dan etkin tahsilat semineri

KOTO’dan etkin tahsilat semineri.

29 Eylül 2015 tarihli Yakın Takip gazetesinde çıkan haber de; KOTO Akademi üyelerine Uluslararası Alacak Yönetimi ve Etkin Tahsilat Teknikleri üzerine Ars Danışmanlık Uluslararası Alacak ve Risk Yönetimi Ltd. Şti kurucu genel müdürü Ayşe Burcu Arslan seminer verdi.

KOTO’dan Etkin Tahsilat Semineri

KOTO Akademi üyelerine Uluslararası Alacak Yönetimi ve Etkin Tahsilat Teknikleri üzerine Ars Danışmanlık Uluslararası Alacak ve Risk Yönetimi Ltd. Şti kurucu genel müdürü Ayşe Burcu Aslan seminer verdi. Ars Danışmanlık, 2011 yılında kurulan Uluslararası Alacak ve Risk Yönetimi konusunda hizmet veriyor. Kurulduğu günden beri başarı grafiğini hızla yükseltiyor. Deneyimli, bilgili ve eğitimli personeli ile çalışmalarına devam ediyor. Tahsili geciken veya tahsil edilememiş yurtdışı alacakları konusunda Türk firmalarına dünyanın 155 ülkesinde profesyonel destek veriyor.

Etkin Tahsilat Semineri

ALACAKLI FİRMALAR BİZE BAŞVURUYOR

Ayşe Burcu Arslan, seminerde KOTO üyelerine alacak yönetimi konusunda desteğe ihtiyacı olan firmalarla alakalı açıklama yaptı. Bu firmaların müşterileriyle açık hesap veya vadeli çalışanlar olduğunu söylüyor. Ayrıca tahsilatı riskli olmasına rağmen bu ödeme şeklini tercih eden firmalar da var. Bu firmaların, ciddi rekabet koşullan karşısında güvene dayalı iş ilişkileri kurmak durumunda kaldıklarını aktardı. Arslan:

Vade süreleri sektörel olarak değişmekle beraber genellikle 30 ile 90 gün arasında değişiyor. Vade süresi dolmasına ve alacaklı tarafından birkaç kez ödeme hatırlatması yapılmakta. Ama tahsili geciken alacaklar söz konusu olduğunda alacaklı firmalar bize başvuruyor. dedi.

FİRMALAR ÇOK ETKİLENİYOR

Devamında Arslan, “bugün biz burada alacak yönetiminin tarihçesi, alacak yönetiminin neden ayrı bir uzmanlık alanı olduğunun kabul edilmesi, ciddiyetinin ve öneminin fark edilmesine dair bir farkındalık projesi yaratmak için geldik. Siyasi belirsizliklerin yoğun olduğu, ekonomik dalgalanmaların yaşandığı süreçlerde firmaların karar almaları konusunda çok etkileniyor. Yapılan tahsilatlar ödemeleri etkiliyor. Nakit akışı, gelir-gider dengeleri ve bütçe planları konusunda alacakların tahsil edilmesi büyük önem taşıyor” dedi. Etkin tahsilat semineri; katılımcılar ile Arslan arasında soru-cevap şeklinde devam etti.

Önceki yazı
STAR EKONOMİ: 155 ülkede ihracatçının alacağını yönetiyor
Sonraki yazı
KOBILIFE: Alacak Yönetiminde Yeni Dönem